Είσοδος μελών

Εδώ θα βρείτε τις λύσεις των ασκήσεων τακτικής του μαθήματος. Οι ασκήσεις τακτικής είναι ο πιο γρήγορος τρόπος βελτίωσης σας. Πρέπει να δείτε πολλές εκατοντάδες (τουλάχιστον) τέτοιες ασκήσεις στο πλαίσιο του μαθήματος. Εδώ υπάρχουν λίγες παραπάνω από χίλιες ασκήσεις, αλλά δεν είναι όλες ορατές. Αν παρακολουθείτε το μάθημα, δώστε το κλειδί που σας έχει δοθεί στο πλαίσιο του μαθήματος και θα εμφανιστεί το σύνολο των ασκήσεων του επιπέδου σας.

Δε θα μπορέσετε να λύσετε όλες τις ασκήσεις την πρώτη φορά που θα τις δείτε. Σε αυτήν την περίπτωση καλύτερα είναι να σκεφτείτε πέντε έως δέκα λεπτά και αν δεν έχετε βρει τη λύση, κοιτάξτε την εδώ και ακολουθήστε την με τη σκακιέρα σας. Έχοντας δει τη λύση μια φορά, θα τη θυμηθείτε την επόμενη φορά που κάτι παρόμοιο θα προκύψει σε κάποια παρτίδα σας. Όσο περισσότερες τέτοιες τακτικές ιδέες βλέπετε, τόσο θα προοδεύετε σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού. Οι ίδιες ιδέες προκύπτουν ξανά και ξανά στις παρτίδες που παίζετε, αλλά μένουν κρυμμένες αν δεν έχετε προπονηθεί στην τακτική.

Θα βρείτε επίσης και κάποιες συλλογές παρτίδων που μελετάμε στο μάθημα, που προέρχονται πολλές φορές από βιβλία του μαθήματος. Οι παρτίδες από βιβλία παρουσιάζονται χωρίς σχόλια για να μην παραβιαστούν τα πνευματικά δικαιώματα των συγγραφέων των βιβλίων. Για να τις μελετήσετε σε περισσότερο βάθος καλό θα ήταν να αγοράσετε ή να δανειστείτε το αντίστοιχο βιβλίο.

Λόγω πρόσφατων αλλαγών στη σελίδα, χρειάζεται να δώσετε και το email σας εκτός από το κλειδί σας. Αν έχετε πρόβλημα να συνδεθείτε, επικοινωνήστε μαζί μου με email.